Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Aki keres, az talál

2017.04.20

reading-corner_k.jpg

Kedves Látogatóim,

noha hónapok óta nincs nálam semmi új olvasnivaló, mégis sokan megtiszteltek, és benéztek hozzám, amit nagyon köszönök. Korábban említettem, hogy az eOldal minden előnye ellenére szeretnék tárhely-szolgáltatót váltani - elsősorban anyagi okokból. Tehát fizetősről ingyenesre, de úgy, hogy a Tabula Candidát ne lepjék el a reklámok (hiszen tudjuk, hogy az ingyenességnek mindig súlyos ára van), és ne kelljen a betelni készülő tárhely miatt remegni. 

Sok helyet kipróbáltam, ahol bele is fogtam a honlapépítésbe, de valamilyen (néha több) okból nem váltak be, így sorban töröltem mindet. (Nem szeretném lejáratni ezeket a helyeket, mert hátha másnak épp ezek lesznek megfelelők, ezért nem közlöm itt a nevüket, de kb. 4-5 működtetőre gondoljanak, köztük nagyon híresekre is.)

Sok kísérletezés után egy ideig a G-Portal tűnt a legjobbnak, hiszen szívességből rokoni és munkahelyi körökben is több portált építettem már G-Portál platformon, saját (latinos) portálom is van, és a nyelv népszerűsítésére tökéletesen meg is felel. Még erősen hiányos, de nagy vonalakban azért láthatják, milyen elrendezést kínál: http://porta-latina.gportal.hu/  Rengeteg anyag fér rá, ezért nagyon jó lett volna a Tabula Candidát egy ilyenre átköltöztetni.

Nem írom le a szerkesztés unalmas részleteit, tény az, hogy bizonyos anyagok nagyon nem engedelmeskedtek annak az elképzelésnek, amit szerettem volna, így fájó szívvel, nem törölve, de felfüggesztve a GedeonPortálon való ténykedésemet, megpróbáltam a jobbnál jobb blogtárhelyeket. Tényleg jók...

És mivel az előzőt készületlen állapotban megmutattam Látogatóimnak, most babonából nem fogom ezt tenni. Ha 80-90%os lesz az áttöltés állapota, és mindennek kialakult a saját helye, akkor elmondom az URL-t, de egy darabig - természetesen - ez a régi oldal és az új webhely párhuzamosan fog működni.

(Latomus/szgá)