Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Aki keres, az talál

2017.04.20

Kedves Látogatóim,

noha hónapok óta nincs nálam semmi új olvasnivaló, mégis sokan megtiszteltek, és benéztek hozzám, amit nagyon köszönök. Korábban említettem, hogy az eOldal minden előnye ellenére szeretnék tárhely-szolgáltatót váltani - elsősorban anyagi okokból. Tehát fizetősről ingyenesre, de úgy, hogy a Tabula Candidát ne lepjék el a reklámok (hiszen tudjuk, hogy az ingyenességnek mindig súlyos ára van), és ne kelljen a betelni készülő tárhely miatt remegni. 

Sok helyet kipróbáltam, ahol bele is fogtam a honlapépítésbe, de valamilyen (néha több) okból nem váltak be, így sorban töröltem mindet. (Nem szeretném lejáratni ezeket a helyeket, mert hátha másnak épp ezek lesznek megfelelők, ezért nem közlöm itt a nevüket, de kb. 4-5 működtetőre gondoljanak, köztük nagyon híresekre is.)

Sok kísérletezés után egy ideig a G-Portal tűnt a legjobbnak, hiszen szívességből rokoni és munkahelyi körökben is több portált építettem már G-Portál platformon, saját (latinos) portálom is van, és a nyelv népszerűsítésére tökéletesen meg is felel. Még erősen hiányos, de nagy vonalakban azért láthatják, milyen elrendezést kínál: http://porta-latina.gportal.hu/  Rengeteg anyag fér rá, ezért nagyon jó lett volna a Tabula Candidát egy ilyenre átköltöztetni.

Nem írom le a szerkesztés unalmas részleteit, tény az, hogy bizonyos anyagok nagyon nem engedelmeskedtek annak az elképzelésnek, amit szerettem volna, így fájó szívvel, nem törölve, de felfüggesztve a GedeonPortálon való ténykedésemet, megpróbáltam a jobbnál jobb blogtárhelyeket. Tényleg jók...

És mivel az előzőt készületlen állapotban megmutattam Látogatóimnak, most babonából nem fogom ezt tenni. Ha 80-90%os lesz az áttöltés állapota, és mindennek kialakult a saját helye, akkor elmondom az URL-t, de egy darabig - természetesen - ez a régi oldal és az új webhely párhuzamosan fog működni.

(Latomus/szgá)