Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ajaj...

2008.05.20

 

Nagy feszültség (nagyfeszültség?) kis dolgok miatt....és máris áll a munka. Pedig konferenciára készülök, pénteken utazom, és még sok fésülnivaló van (lenne) rajta: az előadásomnak még csak a fele van meg. Jó, a háromnegyede.  És hol a befejezés? Mi lesz a befejezés? Ajaj....

 

AULUS GELLIUS

Kép

 

De miről is van szó?

 

       "Platón és Arisztotelész is közöttünk jár Szegeden"

"Az ókor világa eddig nem jelentett mást önnek, mint a történelem egy ködbevesző állomását? Vagy éppen az ezeregyéjszaka változatos színei útvesztőbe csalták és nem találta az igazodási pontokat? A 8. Magyar Ókortudományi Konferencia eloszlatja a ködöt, és kijáratot nyit a labirintusból. A fikció és propaganda témakörét nyolcvan előadás járja körül.

Idén a Szegedi Tudományegyetem a Bölcsészettudományi Kar Klasszika-Filológiai Tanszékének szervezésében látja vendégül a magyar ókortudomány kétévenként esedékes seregszemléjét május 22-25. között.

A konferencia címe Fikció és propaganda: a napjainkban is aktuális témát mintegy 80 előadásban és poszteren járják körül a résztvevők a görög és római irodalomban, az ókori filozófiában, az ókortörténetben és orientalisztikában, valamint a régészet és művelődéstörténet területén.
 
A rendezvénysorozat az egyetem Tanulmányi és Információs Központjában (TIK) Maróth Miklós akadémikus, az MTA társadalomtudományi alelnöke (Piliscsaba), Szepessy Tibor professzor (Piliscsaba), valamint Tegyey Imre (Debrecen) plenáris előadásaival kezdődik május 22-én 16 órakor. Szintén plenáris előadással tiszteli meg a rendezvényt a szombati nap zárásaként Török László akadémikus. A szekciók programja péntektől a Magyar Tudományos Akadémia Dóm téri épületében folytatódik és vasárnap délig tart.

Az esemény fővédnöke Hiller István kulturális oktatási és kulturális miniszter, Vizi E. Szilveszter, az MTA leköszönő elnöke, valamint Botka László, Szeged polgármestere."

Forrás: www.kultura.hu