Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Veszíts el egy könyvet!

2008.05.10

Az Justh Zsigmond Városi Könyvtár (Orosháza) fiatal könyvtárosa, Buzai Csaba zseniális ötlettől vezérelve a közelmúltban (2008.03.25.) országos mozgalmat indított el VESZÍTS EL EGY KÖNYVET címmel. A játék alapötlete egy olvasójuk, Lakner Pálné Marika fejéből pattant ki. Az akció fejleményeiről blogot is vezetnek. Erről a nem akármilyen ötletről alább bővebb anyag is található, sőt: aki akar, csatlakozhat is az ELVESZÍTŐK immár több ezres táborához...

 

A Könyvtár honlapja:

http://www.justhvk.hu/index.php?JVKSID=a22e11bd706bfb2f40824d898df0e1b2

 

A Veszíts el egy könyvet - mozgalom (Buzai Csaba) blogja a Könyvtár honlapján belül:

http://blog.justhvk.hu/?p=521

 olvasas1.jpg (m)

 

Egy szöveges lapot is szerkesztettek, melyet az "elveszített" könyvbe tanácsos beletenni vagy még inkább beleragasztani, hogy a könyv "sorsa" követhető legyen. A lap szövege a következő:

  

 

 

Szia!

Ezt a könyvet szándékosan veszítettem el. Ha megtaláltad, olvasd el, majd veszítsd el Te is! Tedd le a parkban egy padon, buszon vagy vonaton, orvosi váróban, vagy a hivatali folyosó ablakpárkányán, az oviban, a suliban, kedvenc kocsmád pultján, vagy a legközelebbi telefonfülkében – bárhol, ahol sokszor megfordulsz, ahol sok ember jár, és ahol megtalálhatják.
Ha kedved van, kapcsolódj be Te is a játékunkba úgy, hogy megválsz egy kedves könyvedtől. Helyezd el benne ezt a szöveget – a könyvtárban szívesen adunk ilyen lapot hozzá, de a blogunkról is letöltheted – és hagyd el valahol. Esetleg beszélj rá másokat is ugyanerre.
Ha olyan könyvet találnál, melyet nincs kedved elolvasni, nem muszáj, de kérünk, a játékot akkor se szakítsd meg: veszítsd el máshol!
Az elhagyott könyvek sorsát szeretnénk követni is. Könyvtárunk blogján – http://blog.justhvk.hu/ – találsz egy fórumot, ott jelezheted, hogy melyik könyvet hol és mikor találtad meg, illetve azt is, hogy mikor és hol hagytad el újra. Ugyanitt leírhatod véleményedet a játékról és a megtalált könyvről is.

Jó olvasást, kellemes szórakozást kíván

 

………………………………………
aki elveszítette a könyvet,

valamint az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár könyvtárosai

 

 

A játék az alábbi fórumon követhető figyelemmel. Itt az elveszítők és megtalálók is jelezhetik, hogy hol hagytak el, illetve hol találtak meg egy-egy könyvet. Bárki olvashatja, vagy böngészhet "elhagyott" könyvek után...

 

http://forum.sg.hu/forum.php3?azonosito=justhvk

 

Egyébként az iwiwen is lehet csatalkozni  a Veszíts el egy könyvet Klubhoz:

 

http://www.iwiw.hu/pages/community/comdata.jsp?cID=1011469

 

Szerintem ez az egész dolog: szenzációs, szellemes, hasznos, szórakoztató!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Budakeszi

(Dohy Anna, 2008.06.05 16:01)

Szerintem is ötletes, bár nem vagyok benne biztos, hogy mindenki szereti elhagyn a kedvenc könyvét. Persze ez a probléma egyszerüen megoldható úgy, ha két példánya van.